Skip to content

Sportmaaltijden van Smart Meals

Sportmaaltijden voor het behalen van jouw doelen.

Bij Smart Meals is het mogelijk om super gezonde sportmaaltijden te kopen die een goede onderbouwing zijn van een gezonde levensstijl. De Smart Meals zijn speciaal ontworpen om jouw doelen beter en makkelijker te kunnen behalen. Want voeding heeft een essentiële rol! De sportmaaltijden bestaan uit eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingstoffen.

 

Gedoseerde sportmaaltijden

De sportmaaltijden van Smart Meals zijn geschikt om te eten voor en na het sporten. Ook passen de sportmaaltijden goed in de levensstijl van gedoseerd eten. Hierbij eet je 6 keer op een dag kleinere maaltijden om de 2 tot 3 uur in plaats van 3 keer op een dag een grote maaltijd. Dit is gezonder om een aantal redenen. Allereerst houdt het gedoseerde eten je stofwisseling actief waardoor je meer calorieën verbrand. Ten tweede worden je bloedsuikerspiegel en spijsvertering minder zwaar belast. Ten slotte is dit de beste manier om spieren op te bouwen en af te vallen. Dit komt doordat je continue voorzien wordt van energie en eiwitten. Je spieren krijgen een betere herstelperiode waardoor het makkelijker wordt om spieren te kweken en sneller te herstellen. Doordat je verspreid over de dag voldoende energie binnenkrijgt gaat je lichaam minder vet opslaan als reserve en laat tevens de vetreserves sneller los.

Afvallen met sportmaaltijden als doel

Bij Smart Meals zijn er verschillende pakketten beschikbaar waaronder een pakket om af te vallen. In dit pakket zitten sportmaaltijden met veel eiwitten en groentes die laag zijn in koolhydraten, maar er wel voor zorgen dat jij alle benodigde voedingsmiddelen binnen krijgt. De maaltijden zijn laag in koolhydraten, omdat het bij  afvallen essentieel is dat je minder energie binnenkrijgt dan je nodig hebt, maar uiteraard moet je wel genoeg eten. De maaltijden bestaan uit langzame koolhydraten waardoor je lichaam langer energie krijgt uit dezelfde aantal calorieën. Ook zit er in elke maaltijd zo’n 40 gram eiwitten wat ervoor zorgt je spieren niet afbreken tijdens het afvallen. je wilt zoveel mogelijk spiermassa behouden, want hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrand in rust.

 

Spieren opbouwen

Smart Meals biedt meerdere sportmaaltijden om jou te helpen bij het opbouwen van spiermassa. De maaltijden zijn voorzien van veel eiwitten wat nodig is om spieren op te bouwen. Ook zitten er in dit pakket meer koolhydraten in de fitness maaltijden wat je helpt om beter te kunnen trainen. Want hoe meer spieren je hebt hoe meer je moet eten om deze te onderhouden. Want bij een tekort aan energie zullen je spieren sneller afgebroken worden.

Shock freezing

Smart Meals gebruikt voor het maken van de sportmaaltijden alleen de beste ingrediënten. Alle ingrediënten komen dan ook direct vers van het land waarna ze worden ingevroren in de shock vriezer.  De ingrediënten worden namelijk in een omgeving van -40 °C snel teruggebracht naar een temperatuur van -18 °C.  Het resultaat hiervan is dan ook een vers product van topkwaliteit.

Maar wat is nu het verschil met iets normaal invriezen naar -18 °C in de vriezer en met iets invriezen naar -18 °C in de shock vriezer. Bij een normale vriezer duurt het lang voor een ingrediënt naar -18° C in de kern is gevroren. Doordat het zolang duurt, krijgt het vocht de kans om maximaal uit te zetten waardoor er macrokristallen ontstaan. Op het moment dat het ingrediënt ontdooit, loopt het ‘leeg’ doordat al het vocht letterlijk uit het ingrediënt loopt. Hierbij gaat er veel smaak verloren, maar ook gaan er voedingstoffen verloren.

Bij shockfreezing wordt het ingrediënt dus sneller teruggebracht naar -18 °C in de kern waardoor het vocht minder lang de tijd heeft om uit te zetten. Het vocht wordt als ware gevangen in de waardoor er microkristallen ontstaan. Als het ingrediënt ontdooit, loopt het hierdoor niet leeg waardoor de smaak en voedingstoffen in het ingrediënt blijven. Hierdoor blijft er een hoogstaand product over.

Sportmaaltijden worden bereid zonder olie of boter

Bij Smart Meals wordt er in de bereiding van de sportmaaltijden geen gebruik gemaakt van olie of boter. Dit doen we om ervoor te zorgen dat jij een zo gezond mogelijke maaltijd binnen krijgt met de meest verse producten en zonder onnodige vetten. Om ervoor de zorgen dat onze super gezonde maaltijden ook echt lekker zijn hebben we ze op smaak gebracht met kruiden.

 

Waarom kiezen voor sportmaaltijden van Smart Meals?

Smart Meals gebruikt de meest verse producten direct van het land. Doordat wij onze ingrediënten shockfreezen worden de voedingstoffen en smaak behouden. Ook zijn de sportmaaltijden extra smaakvol door de kruiden die Smart Meals gebruikt. Daarnaast gebruikt Smart Meals geen olie waardoor de fitness maaltijden ook echt gezond zijn. De maaltijden zijn 3 maanden houdbaar op -18 °C. Verder bespaard het jou tot wel 1 uur per dag in de keuken. Ook heeft Smart een snelle levering. Als je op maandag tot en met donderdag voor 16.00 besteld dan heb je het de volgende dag in huis.

Ook nieuwsgierig geworden naar Smart Meals? Bestel dan hier jouw eerste pakket.