Skip to content

De kracht van shock-freeze

Freshly Frozen

Stel je een wereld voor waar je groenten en fruit altijd perfect waren geweest. Een wereld waar de houdbaarheidsdatum geen dagen, maar maanden verwijderd was. Een wereld waar heerlijk eten altijd binnen handbereik was, vers en voedzaam alsof het rechtstreeks van het veld kwam… Nu denk je, oké, maar wat is het addertje? Vol chemicaliën gepompt? Conserveringsmiddelen in overvloed? Sciencefiction eten? Nee, niets van dat alles, hoewel dat laatste intrigerend klinkt… laten we u informeren en u kennis laten maken met de geavanceerde technologie die onze heerlijke creaties mogelijk maakt.

De ongelooflijke voordelen van shock-freezing

Hoe doen we dat, vraagt u zich af? Nou, we zullen je een klein geheimpje verklappen, maar alleen omdat jij het bent. Deze blijvende kwaliteit en versheid wordt mogelijk gemaakt door de magie van de schock-freezetechnologie. Klinkt fancy, maar wat houdt het precies in? Shock-freezing is vrij duidelijk. Zoals de naam al doet vermoeden, betekent het letterlijk bevriezen in een zeer snel tijdsbestek. We oogsten onze ingrediënten op maximale rijpheid en koelen ze binnen 1-2 minuten af tot -25°C. Dit zeer efficiënte proces bevriest de volledige celstructuur, waardoor de consistentie, smaak en voedingseigenschappen van elk ingrediënt dat we gebruiken perfect behouden blijven. Dit betekent dat alles wat op je bord belandt, net zo vers en lekker is als bij de oogst. Je denkt misschien aan diepvriesproducten die je in het verleden hebt gegeten, waarbij je dacht: “Ik kan zeker zien dat dit bevroren was. De papperige consistentie, de smaak is middelmatig en het mist versheid.” Dit is absoluut waar voor veel opties van diepvriesproducten. Deze passen echter conventionele vriesprocessen toe, die minder snel zijn en leiden tot de vorming van ijskristallen. IJskristallen verdunnen bij verhitting het hele product en verwijderen de knapperige, frisse textuur. Dit is onsmakelijk en tast de kwaliteit van de voedingsstoffen aan. Shock-freeze daarentegen minimaliseert door de snelheid van het koelproces de vorming van ijskristallen. Daarom wordt de celstructuur niet aangetast en garandeert het maximale smaak, textuur en vooral essentiële voedingsstoffen die je gezond en gevoed houden. Dat is het mooie van shock-freeze en onze belofte aan u: u zult het verschil niet kunnen zien tussen producten die zijn ingevroren en verwarmd zijn versus producten die nooit zijn ingevroren. Vers, knapperig en heerlijk.

Zijn Shock freeze maaltijden het nieuwe superfood? 

Het klinkt misschien ongelooflijk, maar over het algemeen is shock freeze eten lekkerder, knapperiger en voedzamer dan versies op kamertemperatuur. Dit lijkt contra-intuïtief omdat ons is geleerd te denken dat bevroren en vers elkaar tegenspreken. Groenten en fruit in de supermarkt zien er misschien ‘vers’ en aantrekkelijk uit, maar dit is vaak misplaatst. Achter de esthetische facade bevinden zich lange transportroutes, magazijnopslag en vooral chemische bewerking. Tijdens dit proces wordt het voedingsprofiel aangetast en wordt het geleidelijk afgebroken. Dus waar de klant voor betaalt, is de frisse ‘look’, maar ze krijgen niet de optimale verse smaak of voedingsstoffen. Bijvoorbeeld: binnen een week na gekoelde bewaring kunnen wortelen bijna 80% van hun vitamine C verliezen. Shock freeze houdt alles opgesloten en geconserveerd, terwijl er ook geen chemische toevoegingen meer nodig zijn. De schoonste, natuurlijke manier om dingen vers en klaar voor gebruik te houden. Je zult geen ingewikkelde ingrediënten vinden die je niet kunt uitspreken of E-nummers bevatten. Onze producten bestaan alleen uit gezonde ingrediënten die je kent (en waar je dol op zult zijn, vertrouw ons).

Zijn diepvries maaltijden het antwoord op voedselverspilling? 

Ongeveer een derde van al het in Europa geproduceerde voedsel belandt in de prullenbak. Boodschappen worden gekocht, en dan vergeten en voor je het weet, zijn ze oneetbaar en worden ze weggegooid. Op wereldschaal veroorzaakt dit een ongekend probleem van voedselverspilling. Deze aanslag op kostbare en dure hulpbronnen is even goed te voorkomen als onaanvaardbaar. Shock freezing biedt een praktische en duurzame oplossing. Shock freezing laat de tijd stilstaan en houdt voedsel vers en behouden. Dit garandeert een blijvende kwaliteit, waardoor onze producten minimaal 6 maanden houdbaar zijn, meestal veel langer. Je hoeft dus niet gestrest te zijn over houdbaarheidsdata of je zorgen te maken dat je iets moet weggooien. Onze maaltijden kunnen gemakkelijk in uw vriezer worden bewaard, klaar om van te genieten wanneer u dat bent.