Skip to content

De Smart Guide

Om jou goed op weg te helpen

Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

Via deze handige tool bereken we jouw energie behoefte op basis van de wetenschap. We tellen jouw BMR ofwel basaal metabolisme op bij jouw activiteitsniveau. Ons lichaam heeft een bepaald aantal calorieën nodig om ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, maar ook celproductie (bijvoorbeeld spieren), eiwitsynthese en het reguleren van voedingstoffen uit te kunnen voeren. na de BMR berekend te hebben voegen we hier jouw activiteiten aan toe. Deze berekeningen zijn niet eenvoudig. Daarom doen wij het voor u!

Hoeveel eiwitten kan ik per maaltijd opnemen?

Eiwitten vormen een belangrijke basis voor de opbouw van spiermassa. Door krachttraining komen er kleine scheurtjes in je spieren en weefsels, om deze te herstellen heb je eiwitten nodig, de enige voedingsstof die enkel een bouwstof is geen brandstof. Maar hoeveel eiwit is voldoende en hoeveel kan ik opnemen per maaltijd? Op basis van de wetenschap hebben wij hiervoor een handige tool gemaakt.

Bereken jouw BMI

BMI betekent Body Mass Index. Je BMI is een getal om te bepalen of je te zwaar bent of wellicht te licht. Wanneer je je BMI of Body Mass Index wilt berekenen, bereken je de verhouding tussen je lengte en je gewicht. Ben je ook benieuwd naar jou BMI? Laat ons je helpen om hem snel en gemakkelijk te berekenen.